Home      Introductie      Duiven      Prestaties      Nieuws      Foto's      Contact    
 
Historie     Stamopbouw     Kweekduiven     Vliegduiven     Reportage Vredesduif 1996
 
Stamopbouw
 

Het cirkeltje moet rond zijn in in onze sport. Goede duiven is daar een heel belangrijk onderdeel van. Tot de jaren 2000 presteerde de duiven van diverse pluimage met wisselend succes. Die laatste jaren kwam ze op vluchten met kopwind en trager verloop geweldig, maar met hogere snelheden kwamen ze tekort.

De eerste - en kopprijzen werden gewonnen door kruisingen van het soort van Van Hoeck-Noël met zowel een dochter van Zlatan van Nico Jan Koenders, een aangeschaft duivinnetje uit twee kleinkinderen van Kleine Dirk en een Ad Schaerlaeckens duivin. Van deze laatste soort zijn in de loop van 2009 meer duiven aangeschaft.

Zo zijn er sinds 2010 inmiddels meerdere duiven uit de lijn Ace Four en De 230 (Broer Invincible/191) op het hok gekomen en door enkele jaren samenkweek met maatje Wemmenhove kan ik ook beschikken over duiven van o.a. Lub Snoek, waaronder directe jongen van De Empero.

Samen met Patrick Wemmenhove kochten we het Superkoppel van Lub toen hij stopte met de duivensport. Uit dit koppel hebben we slechts enkele jaren kunnen kweken, omdat de duivin in 2014 na enkele rondes niet meer legde, maar leverde in die tijd wel enkele topduiven op.

In het voorjaar van 2012 heb ik via DreamPigeons enkele duiven gekocht van Wulf van Laar, al jaren de te kloppen man in eigen vereniging en regio. In de zomer van 2012 heb ik daarmee een aantal jongen gekweekt waarvan enkele zich inmiddels op het kweekhok uitstekend bewijzen. Ook zijn in 2013 enkele duiven van Hans & Evert-Jan Eijerkamp op de hokken gekomen. Een kleindochter van Ché schafte ik aan en van Evert-Jan kreeg ik twee kleinkinderen van Fabio.

In 2014 is er voor het eerst gekweekt uit enkele bij Willem de Bruijn aangeschafte duiven met als resultaat o.a. de 1e duifkampioen Jong in de club met de 14-311 en de 4e duifkampioen Jong in Regio 3 met de 14-305 die niet miste op de jonge duivenvluchten.

 
ACTUEEL
 
Laatste vlucht 2017
9-9-2017
Goed resultaat, slecht gevoel....
lees meer >>
 
Alweer een mooie referentie!
3-9-2017
Ook mooi!...
lees meer >>
 
Trein weer op stoom?
3-9-2017
Tja, zo gaat het dus......
lees meer >>
 
Waar is de logica?
29-6-2017
En waar kan ik inkorven?...
lees meer >>
 
Referenties
26-6-2017
1e Bourges CC Rhenen-Ingen-Elst...
lees meer >>