Home      Introductie      Duiven      Prestaties      Nieuws      Foto's      Contact    
 
Nieuws
 

Forumavond in Lekkerkerk

20-10-2012

Gezellige avond met een topforum

Vrijdagavond zijn we (Matthijs, Wulf en ik) naar de forumavond in Lekkerkerk geweest. Een druk bezochte avond met toppers in het forum. De namen waarvoor ik naar Lekkerkerk was gekomen, waren zonder twijfel Ad Schaerlaeckens en Willem de Bruijn.

Bij AS zijn zoveel goede duiven vandaan gekomen, dat hij wel verstand van duiven moet hebben, ook al zegt hij zelf van niet. En Willem de Bruijn is voor mij een voorbeeld hoe je duivensport moet bedrijven als je successen wilt boeken. Het mooie vind ik zijn stelling: Als het niet lukt, dan wil je niet graag genoeg.

Ik onderschrijf die mening ook volledig: Duivenmelkers zoeken zo graag de schuld elders, terwijl ze de oorzaak in veel gevallen bij zichzelf moeten zoeken.

De overige forumleden waren Dirk Donckers en Gerard van Tuijl, maar hun specialisme's spreken mij minder aan. Desalniettemin leuk om te horen hoe zij bepaalde aspecten van de duivensport aanpakken.

Inmiddels zijn een aantal jonge doffers op het kweekhok geplaatst en er waren al een paar mannetjes die meteen een kooi te pakken hadden en die niet meer afstonden. Er zitten een paar geweldige doffers bij, kan me niet voorstellen dat daar niet links of rechts een toppertje uit gekweekt kan worden!

Komende weken ga ik kijken welke duivinnen ik graag op de doffers wil koppelen en tevens met Patrick in overleg om tot een schema te komen om eieren uit te wisselen van onze kwekers. Regeren is immers vooruitzien.

 
<<< Terug
 
 
ACTUEEL
 
Laatste vlucht 2017
9-9-2017
Goed resultaat, slecht gevoel....
lees meer >>
 
Alweer een mooie referentie!
3-9-2017
Ook mooi!...
lees meer >>
 
Trein weer op stoom?
3-9-2017
Tja, zo gaat het dus......
lees meer >>
 
Waar is de logica?
29-6-2017
En waar kan ik inkorven?...
lees meer >>
 
Referenties
26-6-2017
1e Bourges CC Rhenen-Ingen-Elst...
lees meer >>