Home      Introductie      Duiven      Prestaties      Nieuws      Foto's      Contact    
 
Nieuws
 

De kwekers zijn al gekoppeld.

22-12-2012

En daarom ook aan de slag een ren voor de natourduiven, ben ik een keer op tijd

Na een weekje bijlichten zijn gisteren de kwekers gekoppeld. Het was eerst de bedoeling om met Kerst te koppelen, maar het is nu redelijk zacht weer en de duiven lijken er wel klaar voor. Het koppelen verliep dan ook zonder problemen, ook met de jonge duivinnen van 2012. Heb dus goede hoop  dat alles een beetje regelmatig zal leggen. Hopelijk zitten er een paar koppels bij die weer voor en bijzondere nazaat gaan zorgen, want dat is het uiteindelijke doel natuurlijk.

De kweekboxen zijn inmiddels ook in gebruik. Ik heb op dit moment en drietal doffers aan een dubbele duivin gekoppeld. Enkele malen per dag (2-3 keer) wissel ik de partners om. Als ze niet bij hun doffer zijn, heb ik ze in een vakje van een mand zitten. Is misschien een beetje arbeidsintensief, maar wil het toch proberen. Mogelijk is het beter om 2 duivinnen een eigen kweekbox te geven en de doffer om te wisselen, maar ik wil het eerst eens op deze manier proberen.

Enkele weken geleden had ik al een aantal rendelen besteld om een koppel latere jongen gescheiden van de vroege jongen te kunnen uitwennen. Afgelopen seizoen had ik geen latere ronde voor de natour, maar ik vind het wel prettig als je nog een ronde 'achter de hand' hebt. Hoe vaak zit er tussen zo'n koppel trouwens niet een bijzondere verrassing als oude duif. Ze hoeven alleen maar goed opgeleerd en je kunt er zo een paar uitzoeken voor op het vlieghok!

 
<<< Terug
 
 
ACTUEEL
 
Laatste vlucht 2017
9-9-2017
Goed resultaat, slecht gevoel....
lees meer >>
 
Alweer een mooie referentie!
3-9-2017
Ook mooi!...
lees meer >>
 
Trein weer op stoom?
3-9-2017
Tja, zo gaat het dus......
lees meer >>
 
Waar is de logica?
29-6-2017
En waar kan ik inkorven?...
lees meer >>
 
Referenties
26-6-2017
1e Bourges CC Rhenen-Ingen-Elst...
lees meer >>