Home      Introductie      Duiven      Prestaties      Nieuws      Foto's      Contact    
 
Nieuws
 

Zwaarste duivenseizoen sinds wanneer?

14-7-2013

Eerste met de jonge, tweede met de ouden...

Pff, het is me het seizoen wel. Bijna geen enkele zaterdag konden (of gingen) de duiven er vroeg uit en bijna alle weken kopwind maakt 2013 tot een zwaar vliegseizoen.

Gelukkig rijdt de trein hier nog steeds op volle snelheid door en werd de tiende 1e prijs begroet, wederom met de jonge duiven. Ook goed voor de 1e plaats in de CC evenals vorige week en ook de serie was niet onaardig met in de club 6 duiven bij de eerste 12..

Wat niet lekker gaat is het thuis- en nakomen van de jonge duiven. Verspeel elke week een behoorlijk aantal jonge duiven, teveel naar mijn zin en zeker ook gezien de prestaties. Ik hou het er maar op dat het selectie is, want je kunt alleen verder met duiven die terugkomen. Het weer van de laatste weken zal echter ook een oorzaak zijn dat er weinig nakomers zijn.

Dan de oude duiven. Het was evenals twee weken geleden Kras 739 van Ben die als eerste arriveerde. Heel ruim nadat Wulf zijn eerste had geklokt, maar die is dan ook met ruime voorsprong de snelste van de hele afdeling!!! Zowel in de club als CC wordt begonnen met de tweede plek. De tweede duif was Red Marco en daarmee waren meteen allebei de aangewezen duiven thuis. De duivinnen laten het de laatste weken afweten, uitgezonderd de superprestatie van Quick 365 van vorige week op Chateauroux.

Hopelijk aankomende week nog eenmaal een verrassing op Tours en dan zit het oude duivenseizoen er alweer op.

Voor mij het allerbeste oude duivenseizoen ooit, dus dat is iets om tevreden mee te zijn en wat laat zien en bevestigt dat je op de goede weg bent :-)

Verder weinig nieuws te vertellen, behalve dan dat de jongen voor de natour inmiddels ook al een keer of wat zijn opgeleerd. Hieronder een filmpje daarvan:

 
<<< Terug
 
 
ACTUEEL
 
Laatste vlucht 2017
9-9-2017
Goed resultaat, slecht gevoel....
lees meer >>
 
Alweer een mooie referentie!
3-9-2017
Ook mooi!...
lees meer >>
 
Trein weer op stoom?
3-9-2017
Tja, zo gaat het dus......
lees meer >>
 
Waar is de logica?
29-6-2017
En waar kan ik inkorven?...
lees meer >>
 
Referenties
26-6-2017
1e Bourges CC Rhenen-Ingen-Elst...
lees meer >>