Home      Introductie      Duiven      Prestaties      Nieuws      Foto's      Contact    
 
Nieuws
 

Tentoonstellingstijd

11-12-2015

Schenking zomerjong...

In december hebben wij in het weekend na Sinterklaas altijd de tentoonstelling. Vroeger een druk bezochte streektentoonstelling met 300 of meer duiven. Tegenwoordig veel minder duiven maar nog wel steeds deelnemers van omliggende verenigingen. Toch wordt dat steeds minder.

Op zich heb ik zelf niet veel met tentoonstellingen, maar als ik meedoe, wil ik wel m'n mooisten daar hebben zitten. Dat betekent toch in de voorgaande weken al je duiven een keer bekijken. Van de oude duiven weet je wel welke je kunt zetten, maar met name de jongen en jaarlingen moet je toch eerst even bekijken. Ik ben daar meestal zo mee klaar, want als ik de duif in de hand krijg weet ik al of ik 'm mooi genoeg vind of niet. Lijkt het wat kijk ik vluchtig of de pennen er fatsoenlijk uitzien en zo ja is 'ie geselecteerd :-)

Het mierenneuken wat er allemaal fout is laat ik lekker aan de keurmeester over. Daar heb ik echt geen zin in om naar te zoeken. Kijk liever naar de mooie dingen! Vanavond mogen ze weer in ieder geval.

Jammer is dat één van m'n vaste waardes, Beauty Jr., afgelopen najaar is ontsnapt. Los van het feit dat hij altijd prijs won op de tentoonstelling, was hij ook al vader van twee toppertjes op het vlieghok. Met name vanwege dat laatste is het enorm balen. Gelukkig zitten zijn vader en moeder nog wel op het kweekhok, maar toch is het zonde.

Bonnen

Zoals vorige keer ook al gezegd heb ik besloten om dit jaar minder bonnen weg te geven. Momenteel staan er nog twee in de aanbieding, hieronder de rechtstreekse linkjes.

Deze laatste is overigens geen bon, maar een zomerduivin inteelt op de moeder van Epke en zijn broers en zussen. Hopelijk brengen beiden een mooi bedrag op voor de verenigingen.

 
<<< Terug
 
 
ACTUEEL
 
Laatste vlucht 2017
9-9-2017
Goed resultaat, slecht gevoel....
lees meer >>
 
Alweer een mooie referentie!
3-9-2017
Ook mooi!...
lees meer >>
 
Trein weer op stoom?
3-9-2017
Tja, zo gaat het dus......
lees meer >>
 
Waar is de logica?
29-6-2017
En waar kan ik inkorven?...
lees meer >>
 
Referenties
26-6-2017
1e Bourges CC Rhenen-Ingen-Elst...
lees meer >>